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Dear

This is in response to your request dated January 9, 2006, submitted by your
authorized representative, for a ruling to waive the 60-day rollover requirement
contained in section 408(d)(3) of the Internal Revenue Code (the “Code”).
Correspondence dated April 6, 2006, supplemented the request.

Under penalty of perjury, you have submitted the following facts and
representations:

You, age 46, represent that funds, totaling Amount K, were seized from IRA X and
IRA'Y by Organization B. You assert that your failure to accomplish a rollover within
the 60-day period prescribed by section 408(d)(3) of the Code was due to your
inability to access the IRA funds after they were seized by Organization B. You
further represent that Amount K has not been used for any other purpose

You maintained IRA X and IRA'Y at Bank A. On Date E, 2005, Organization B,
under authority of Code L, seized a total of Amount K from IRA X and IRA'Y
pursuant to a seizure warrant. IRA X contained Amount G and IRA'Y contained
Amount H. The seizure warrant was issued pursuant to sections 18.2-249 and 19.2-
368, et seq. of Code L: Amount K was delivered to County Office M for “storage
pending further Order of [Court NJ".

The IRA funds were seized because Organization B believed that such funds were
used in connection with, furnished in exchange for, or were proceeds from the illegal
sale or distribution of a controlled substance.

However, it was subsequently shown that there was no connection between the
funds seized from IRA X and IRA Y and any illegal activity concerning the
possession or distribution of controlled substances. Accordingly; the funds were
released by Organization B, and returned to you on Date F, 2006. Such date was
after the 60-day time period for rolling over the funds had expired.

Based on the facts and representations, you request that the Internal Revenue
Service waive the 60 day rollover requirement with respect to your contribution of
Amount L into IRA Y because the failure to waive such requirement would be
against equity or good conscience.

With respect to your ruling request, section 408(d)(1) of the Code provides that,
except as otherwise provided in section 408(d), any amount paid or distributed out of
an IRA shall be included in gross income by the payee or distributee, as the case
may be, in the manner provided under section 72 of the Code.

Section 408(d)(3) of the Code defines, and provides the rules applicable to IRA
rollovers. Section 408(d)(3)(A) of the Code provides that section 408(d)(1) of the
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Code does not apply to any amount paid or distributed out of an IRA to the individual
for whose benefit the IRA is maintained if (i)the entire amount received (including
money and any other property) is paid into an IRA for the benefit of such individual
not later than the 60th day after the day on which the individual receives the
payment or distribution; or (ii) the entire amount received (including money and any
other property) is paid into an eligible retirement plan (other than an IRA) for the
benefit of such individual not later than the 60th day after the date on which the
payment or distribution is received, except that the maximum amount which may be
paid into such plan may not exceed the portion of the amount received which is
includible in gross income (determined without regard to section 408(d)(3)).

Section 408(d)(3)(B) of the Code provides that section 408(d)(3) does not
apply to any amount described in section 408(d)(3)(A)(i) received by an individual

2= from an IRA if at any time during the 1-year period ending on the day of such receipt

such individual received any other amount described in section 408(d)(3)(A)(l) from
an IRA which was not includible in gross income because of the application of
section 408(d)(3). v

Section 408(d)(3)(D) of the Code prowdes a similar 60 -day rollover period for partial
rollovers.

Section 408(d)(3)(l) of the Code provides that the Secretary may waive the 60-day
requirement under sections 408(d)(3)(A) and 408(d)(3)(D) of the Code where the
failure to waive such requirement would be against equity or good conscience,

-~ including casualty, disaster, or other events beyond the reasonable control of the
individual subject to such requirement. Only distributions that occurred after
December 31, 2001, are eligible for the waiver under section 408(d)(3)(1) of the
Code.

Rev. Proc. 2003-16, 2003-4 I.R.B. 359, (January 27, 2003), provides that in
determining whether to grant a waiver of the 60-day rollover requirement pursuant to
section 408(d)(3)(l), the Service will consider all relevant facts and circumstances,
including: (1) errors committed by a financial institution; (2) inability to complete a
rollover due to death, disability, hospitalization, incarceration, restrictions imposed by
a foreign country or postal error, (3) the use of the amount distributed (for example,
in the case of payment by check, whether the check was cashed); and (4) the time
elapsed since the distribution occurred.

The information you presented demonstrates that you had no control over the
Amounts G and H being seized from IRA X an IRA Y. During the time following the
seizure of Amounts G and H, such amounts were under the control County Office M,
and you had no ability to access them. Upon release of Amounts G and H you
immediately sought a waiver of the 60-day rollover period from the IRS.
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Accordingly, pursuant to section 408(d)(3)(l) of the Code, the Service hereby waives
the 60-day rollover requirement with respect to Amounts G and H. You are granted
a period of 60 days from the issuance of this ruling letter to contribute Amounts G
and H (totaling Amount K), into a Rollover IRA. Provided all other requirements of
section 408(d)(3) of the Code, except the 60-day requirement, are met with respect
to such contribution, Amount K will be considered a rollover contribution within the °
meaning of section 408(d)(3) of the Code.

No opinion is expressed as to the tax treatment of the transaction described herein
under the provisions of any other section of either the Code or regulations which
may be applicable thereto.

This letter is directed only to the taxpayer who requested it. Section 61 10(k)(3) of
the'Code provides that it may not be used or cited as precedent.

If you wish to inquire about this ruling, please contact (D - ) at
( ) - . Please address all correspondence to SE:T:EP:RA:T3.
Sincerely yours,

Gores V)

Ma ahager,
Employee Plang Technical Group 3
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Deleted copy of ruling letter
Notice of Intention to Disclose
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