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Legend:

Participant A = *ekkkkkkhkkkkkkk
Employer M = kkkkkhkkhkhkkkhkkhk
Plan X - dkkkkkkkkkkkikk
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Dear :

This letter is in response to your letter dated May 26, 2004, which was received
in our office on August 5, 2004, and supplemented by correspondence dated
October 4, 2005, submitted on your behalf by your authorized representative in
which you request a ruling concerning a proposed loan from Plan X under
section 72(p) of the Internal Revenue Code.

Employer M participates in Plan X, which you describe as a multiplemployer plan
that you represent meets the requirements of Code section 401(a). Plan X's
most recent favorable determination letter is dated November 14, 2002.

Under the terms of Plan X, an individual account is established for each
participant. Plan X provides that a participant’s right to his or her accrued
benefits derived from contributions are fully vested when those contributions are
received and credited to his or her individual account.

In January 1999, the Board of Trustees of Plan X amended it to allow participants
to make loans from Plan X. You represent that Plan X, after adoption of the loan
program, has made loans to participants and that some participants have
defaulted on those loans.
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In January 2004, Participant A made a request to receive a loan from Plan X.
Participant A, prior to January 2004, defaulted on a loan and it was deemed
distributed under section 1.72(p)-1, Q&A-4 of the Income Tax Regulations. You
represent that the current loan request made by Participant A meets the
requirements of Code section 72(p)(2)(A). However, a question has arisen as to
whether or not Participant A’s receipt of funds from the pending loan request will
be treated as a loan that satisfies Code section 72(p)(2)(A) unless repayment is
made by payroll withholding and adequate security is received from Participant
A in accordance with section 1.72(p)-1, Q&A-19(b)(2) of the regulations, even
though prior to January 1, 2004, Participant A defaulted on a loan which was
deemed distributed.

Code section 72(p)(1)(A) provides that if during any taxable year a participant or
beneficiary receives (directly or indirectly) any amount as a loan from a qualified
employer plan, such amount shall be treated as having been received by such
individual as a distribution under the plan. Code section 72(p)(2) provides, in
general, that paragraph (1) shall not apply to any loan to the extent that such
loan does not exceed a certain dollar amount, is required to be repaid within five
years (unless such loan is used to acquire a dwelling unit), and requires
substantially level amortization of such loan over the term of the loan.

Section 1.72(p)-1, Q&A-19(b)(2) of the regulations provides that if a loan is
deemed distributed to a participant or beneficiary under section 72(p) and has
not been repaid (such as by a plan offset), then no payment made thereafter to
the participant or beneficiary is treated as a loan for purposes of section 72(p)
unless the loan otherwise satisfies section 72(p) and this section and either of the
following conditions is satisfied:

(i) There is an arrangement among the plan, the participant or
beneficiary, and the employer, enforceable under applicable
law, under which repayments will be made by payroll
withholding,

(iiy  The plan receives adequate security from the participant or
beneficiary that is in addition to the participant’s or
beneficiary’s accrued benefit under the plan.

Section 1.72(p)-1, Q&A-22(d) of the regulations provides, in pertinent part, that
section 1.72(p)-1, Q&A-19(b)(2) of the regulations is effective to assignments,
pledges and loans made on or after January 1, 2004.

In this case, Participant A has requested a loan from Plan X that you represent
meets the requirements for a loan under Code section 72(p)(2)(A). You also
represent that Participant A, prior to January 1, 2004, defaulted on a loan and it
was deemed distributed under section 1.72(p)-1, Q&A-4 of the regulations.
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Assuming Participant A has not repaid the prior loan, a subsequent payment to
him would not satisfy the requirements of Code section 72(p)(2) unless the
requirements of section 1.72(p)-1, Q&A-19(b)(2) of the regulations are satisfied
with respect to the pending loan request even though the defauit and the deemed
distribution of the prior loan all occurred prior to January 1, 2004.

This ruling assumes that Plan X satisfies the requirements for qualification under
Code section 401(a) at all times relevant to this transaction. This ruling does not
express an opinion as to whether the proposed loan would result in a prohibited
transaction under Code section 4975.

No opinion is expressed as to the tax treatment of the transaction described
herein under the provision of any other section of either the Code of regulations
which may be applicable thereto.

This letter is directed only to the taxpayer that requested it. Section 6110(k)(3) of
the Code provides that it may not be used or cited by others as precedent.

A copy of this ruling is being sent to your authorized representative pursuant to a
power of attorney (Form 2848) on file in this office.

If you have any questions about this ruling, please contact
******************************SE:T:EP:RA:TZ.

Sincerely yours,

(aigned) JOYCR B. FLOYD

Joyce E. Floyd, Manager
Employee Plans Technical Group 2

Enclosures:
Deleted Copy of this Ruling
Notice of Intention to Disclose




