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Attention:

Legend:

Corporation A =
Corporation B =
Corporation C =

Plan U =

PlanV =
Plan W =

Plan X =
PlanY =

Plan Z =

Dear

This is in response to your letter of January 14, 2003, in which you requested a ruling
on behalf of Corporation A with respect to deductibility of contributions under section
404(a)(7) of the Internal Revenue Code (the “Code”). A letter dated May 22, 2003,
supplemented the request.
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Corporations A, B, and C are engaged in the business of - ,

. ] . Corporation A is the
common parent of a controlied group of corporations (that includes Corporations B
and C) that files a consolidated federal income tax return on a calendar-year basis.
Corporations A, B, and C collectively maintain Plans U, V, W, X, Y, and Z, all of
which are qualified under section 401(a) of the Code.

Plan U, is a profit sharing plan that covers all or most common law employees of
Corporations A, B, and C. Plan V, a defined benefit plan that generally covers
employees of Corporations A and B, was recently converted to a cash balance plan.
Employees who were participants in Plan V as of the date of the conversion are
"grandfathered" and may continue to accrue a traditional defined benefit for ]
from the date of the conversion. All employees who participate in the Plan V are
also participants in Plan U.

Employees of Corporation C participate in Plan U and Plan W, which is a money
purchase pension plan sponsored by Corporation C. There are, however, two groups
of former employees of Corporation A who became employees of Corporation C
during in connection with the transfer of the business units in which they worked
to Corporation C, and who remain participants in Plan V. Pursuant to Plan V, these
employees, who were transferred to Corporation C before the date of the cash
balance conversion, continue to accrue additional benefits under Plan V attributable
to their compensation from Corporation C. Currently, there are such employees,
who accrue benefits under Plan V, remain active participants in Plan U, and are also
active participants in Plan W. In addition, there is a smaller group of individuals who
were employees of Corporation C but who became employees of another subsidiary
of Corporation A that participates in the Plans U and V. These individuals are
actively accruing benefits under the Plans U and V and are entitled to future benefits
under Plan W as well.

In addition, Corporation B sponsors three tax-qualified Plans for its

who are treated as employees under section 7701(a)(20) for purposes of
various rules relating to benefit plans (i.e., those who are statutory
employees). These three Plans are Plans X, Y, and Z. Plan X is a profit sharing plan,
Plan Y is a frozen defined benefit plan, and Plan Z is a money purchase pension
plan. While participation in Plans X, Y, Z and participation in Plans U, V, and W
(covering Corporation A's common-law employees) are generally mutually exclusive,
over the years, a number of common-law employees have become and a
number of have become common-law employees). As a result, there are
currently approximately individuals who are entitled to benefits under either two
or all three of the Plans of Corporation B, as well as Plan U and Plan V. Plan Y was
frozen effective . Although Plan Y is frozen, employer
contributions are still being made to this plan. There are participants in both Plan

-Y and Plan V.
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Corporation A will make the contributions to Plans U and V that it is required to make
under applicable provisions of the Code and the terms of Plans U and V to fund the
benefits accruing thereunder. In addition, Corporation A now proposes to contribute
to Plan V an amount equal to or approximately equal to the maximum amount that it
can contribute on a fully deductible basis.

With respect to each Plan, contributions made to such plan will not exceed the
amount deductible with respect to the Plan under section 404(a)(l) or 404(a)(3), as
applicable, for the taxable year ending December 31, 2002. In addition, Corporation
A represents that the total amount contributed to Plans U, V, W, X, Y, and Z for the
2002 plan years will not exceed 25 percent of the aggregate compensation, within
the meaning of section 404(a)(12), paid or accrued during the taxable year to the
participants under Plans U, V, W, X, Y, and Z.

Based on the foregoing facts, information and representations, you request a ruling
‘that in determining the total amount that will be deductible under section 404 with
respect to contributions made for 2002, the 25 percent limit under section 404(a)(7)
will be applied with respect to Plans U, V, W, X, Y, and Z by reference to the
contributions to all the Plans and the compensation paid to all participants in those
Plans.

Section 404(a) of the Code provides, generally, that contributions paid by an
employer to a qualified pension or profit-sharing plan will be deductible under section
404 in the taxable year when paid if they would otherwise be deductible under the
Code, provided that the amount of the contributions does not exceed the limits set
forth in section 404(a). Section 404(a)(1) sets forth the limits generally applicable to
contributions to pension plans; section 404(a)(3) specifies the limits generally
applicable to defined contribution plans, which includes profit-sharing plans and,
except as otherwise provided by the Service, defined contribution plans subject to
section 412 (e.g., money purchase pension plans).

Section 404(a)(7) of the Code provides that, if amounts are deductible in connection
with one or more defined contribution plans and one or more defined benefit plans or
in connection with trusts or plans described in two or more of the foregoing
paragraphs of section 404(a), the total amount deductible in a taxable year under the
plans shall not exceed the greater of (i) 25 percent of the compensation otherwise
paid or accrued during the taxable year to the beneficiaries under the plans, or (ii) the
amount of the contributions made to or made under the defined benefit plans to the
extent such contributions do not exceed the amount of employer contributions
necessary to satisfy the minimum funding standard provided by section 412 with
respect to any such defined benefit plans for the plan year which ends with or within
such taxable year (or for any prior plan year).

Section 1.404(a)-13 of the Income Tax Regulations states that:
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The provisions of section 404 a)(7) apply only to deductions for
overlapping trusts or plans, i.e., for all trusts or plans for which
deductions are allowable under section 404(a)(1), (2), or (3) except (1)
any trust or plan for which deductions are allowable under section
404(a (1) or (2) and which does not cover any employee who is also
covered under a trust for which deductions are allowable under section
404(a)(3), and (2) any trust for which deductions are allowable under
section 404(a)(3) and which does not cover any employee who is also
covered under a trust or plan for which deductions are allowable under
section 404(a)(1) or (2). The limitations under section 404(a)(7) for any
taxable year of the employer are based on the compensation otherwise
paid or accrued during the year by the employer to all employees who,
in such year, are beneficiaries of the funds accumulated under one or
more of the overlapping trusts or plans.

Section 414(b) provides, in part, that, with respect to a plan adopted by more than
one member of a controlled group of corporations, the applicable limitations of
section 404(a) shall be determined as if all controlled group members adopting the
plan were a single employer and allocated to each controlled group member in
accordance with regulations. No regulations have been issued defining such an
allocation process.

Section 404(a)(7) of the Code provides that deductions for contributions to multiple
trusteed plans, at least one of which is a defined benefit plan or is subject to section
404(a)(1) and at least one of which is a defined contribution plan or is subject to
section 404(a)(3), are limited to "25 percent of the compensation otherwise paid or
accrued during the taxable year to the beneficiaries under such plans... ."

Many of the participants in Plan U, a defined contribution plan that is subject to the
limits of section 404(a)(3), are also participants in the Plan V, a defined benefit plan
that is subject to the limits of section 404(a)(1).

Plan W is also a plan that overlaps with Plans U and V as a result of the transfer of
employees from Corporation A to Corporation C in , Who accrue benefits under
all three plans, and the transfer of some Corporation C employees to Corporation A,
who accrue benefits under Plans U and V, while retaining accounts under Plan W.
That is, Corporation C and Corporation A employees who are covered under Plan V
and Plan W cause these plans to be overlapping plans. Section 404(a)(7)(C)(i)
provides that section 404(a)(7) is not applied to reduce the deductions under section
404(a)(1), (2) or (3) only "if no employee is a beneficiary under more than [ trust.. ."

Accordingly, because the Plan V and Plan W are overlapping plans and all of the
participants of these two Plans also participate in Plan U, these three Plans are
overlapping plans within the meaning of section 404(a)(7) of the Code.

Similarly, all of the participants in the Plan X, a profit sharing plan, which is subject to
the limits of section 404(a)(3), are participants in Plan Y, a frozen defined benefit plan
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and/or the Plan Z, a money purchase plan. In addition, a majority of the participants
in Plan Z, which is also subject to section 404(a)(3), are participants in Plan Y.
Because Plan Y is subject to the limits of section 404(a)(1), and because it covers
participants who are also covered by one or two plans subject to the limits of section
404(a)(3), these three plans are subject to section 404(a)(7) and are overlapping
plans as defined in the applicable Treasury regulation.

Accordingly, we conclude based on the foregoing facts, information and
representations, that in determining the total amount that will be deductible under
section 404 with respect to contributions made for 2002, the 25 percent limit under
section 404(a)(7) will be applied with respect to the Plans U, V, W, X, Y, and Z by
reference to the contributions to all the Plans and the compensation paid to all
participants in those Plans.

This ruling is directed only to the taxpayer who requested it. Section 6110(k)(3) of
the Code provides that it may not be used or cited by others as precedent.

This ruling is based on the assumption that all applicable Plans will at all times
relevant to the transactions described above, remain qualified under section 401(a)
of the Code.

A copy of this letter is being sent to your authorized representative in accordance
with a power of attorney on file in this office.

If you have any questions, please call ****rrxwxmrmiiiia (|p weswe) gp (Frr) wexse
(not a toll free number).

Sincerely Yours,

Banan . Foom

Frances V. Sloan, Manager
Tax Exempt and Government Entities Division
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