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Dear                     :

This is in response to your letter dated November 4, 2002 and subsequent
correspondence on behalf of the above-referenced Employer requesting a ruling on the
tax consequences of Employer’s deferred compensation plan.

Employer represents that it is a tax-exempt organization under section 501(c)(3)
of the Internal Revenue Code. The Plan will be offered to a select group of
management and highly compensated employees as an additional opportunity to defer
compensation for retirement.

The Plan is intended to be an eligible deferred compensation plan described in
section 457(b) of the Code.  Under the terms of the Plan, participants may annually
defer compensation up to the applicable dollar amount so long as the agreement to
defer is entered into before the month for which compensation is deferred. The Plan
also provides that pursuant to section 457(b)(3) of the Code a participant may make
deferrals in excess of the applicable dollar amount during the participant’s three taxable
years ending before attainment of normal retirement age.  The Plan permits participants
to specify a normal retirement age within the range of ages 65 to 70 ½.  The Plan does
not provide for employer contributions. 

Distributions of a participant’s account will be made no earlier than upon a
severance from employment, upon an unforeseeable emergency, upon the participant’s
reaching age 70 ½, or in accordance with the small account balance provision of the
Plan; but in all cases distributions will be made in accordance with section 401(a)(9) of
the Code.  The plan provides that within sixty days of a severance from employment the
participant must make an initial election as to the time and form of distribution.  In the
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absence of such an election, a participant’s account will be deemed to have been made
available as of the sixty first day after the occurrence of the distributable event.
However, participants are permitted to make an additional one-time election to defer
commencement and/or to change the form of distribution so long as these additional
elections are made at least thirty days prior to the date distributions are to commence. If
a distribution is made on account of an unforeseeable emergency, only an amount
sufficient to meet the emergency will be distributed.  The Plan also provides that either
the participant or the Plan Administrator may initiate an in-service distribution of a small
amount.  Such in service distributions will be made only if: (1) the account balance,
including gains and losses, but excluding any transfer amounts, does not exceed
$5,000; (2) the participant has not made any deferral under the Plan during the two
year period ending on the date of distribution; and the participant has not already
received a similar in-service distribution.

Section 457 of the Code provides rules for the deferral of compensation by an
individual participating in an eligible deferred compensation plan (as described in
section 457(b)).

Section 457(a) of the Code provides that the case of a participant in an eligible
deferred compensation plan, any amount of compensation deferred under the plan and
any income attributable to the amount so deferred shall be includible in gross income
only for the taxable year in which such compensation or other income is paid or
otherwise made available to the participant or beneficiary.

Treas. Reg. sec. 1.457-1(b)(2) states that amounts deferred (including amounts
previously deferred) under an eligible plan will not be considered made available to the
participant solely because the participant is permitted to choose among various
investment modes under the Plan for the investment of such amounts whether before
or after any payments have commenced under the plan.

Section 457(e)(10) states that a participant shall not be required to include in
gross income any portion of the entire amount payable to such participant solely by
reason of the transfer of such portion from one eligible deferred compensation plan to
another eligible deferred compensation plan.

Based upon the provisions of the Plan summarized above, we conclude as
follows:

1.  The Plan constitutes an eligible deferred compensation plan as described in section
457(b) of the Code. 

2.  Amounts of compensation deferred pursuant to the Plan, including any income
attributable to the deferred compensation, will be includible in the gross income of the
recipient only for the taxable year or years in which amounts are paid or otherwise
made available to a participant or beneficiary under the Plan.
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Except as specifically ruled upon above, no opinion is expressed as to the
federal income tax consequences of the Plan under any other provision of the Code.  If
the Plan is significantly modified, this ruling will not necessarily remain applicable.

This ruling is directed only to Employer and applies only to the plan submitted by
a transmittal letter dated November 4, 2002, as revised by amendments submitted on
July 2, 2003.  Section 6110(k)(3) of the Code provides that it may not be used or cited
as precedent.

Temporary or final regulations pertaining to one or more of the issues addressed
in this ruling have not yet been adopted. Therefore, this ruling may be modified or
revoked if the adopted temporary or final regulations are inconsistent with any
conclusions in this ruling. See section12.04 of Rev. Proc. 2003-1,2003-1 I.R.B. 1, 44. 
However, when the criteria in section 12.06 of Rev. Proc. 2003-1, 2003-1 I.R.B. 1, 45,
are satisfied, a ruling is not revoked or modified except in rare or unusual
circumstances.

Sincerely yours,

ROBERT D. PATCHELL
Chief, Qualified Plans
      Branch two
Office of the Division Counsel/
Associate Chief Counsel
(Tax Exempt and Government
          Entities)

Enclosure 
Copy of letter
Copy for section 6110 purposes


