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In Re:
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Dear -

This is in response to your request for a ruling that the establishment of a section 401(h)
account within the Plan and the transfer of excess pension assets to such account in
accordance with section 420 of the Internal Revenue Code ("the Code") will not cause the
Plan to fail o be a qualified plan under section 401(a) of the Code.

Facts

The Plan was established in 1942 by the County and is a single-employer contributory
defined benefit pension plan. Plan benefits and obligations are under authority of the Act.
You have represented that the Plan is a governmental plan within the meaning of section
414(d) of the Code. You requested this ruling because the Plan, as a governmental plan,
is not subject to the provisions of section 412 of the Code, subsections of which are
included by reference in the provisions of section 420 of the Code.

The provisions of the Act apply to each county in the State of A in which a retirement
system has been established. The Act provides that each retirement system, when
established, shall be administered by a county retirement board. The Act also creates in
each county in which a retirement system has been established a county employee's
retirement fund consisting of all moneys arising from appropriations made by the county,
contributions made by members of the county's retirement system, and all interest eamed
by investments of moneys of the fund.
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Moneys contributed by the county are credited to a county annuity reserve account.
Amounts contributed by members are credited to members' annuity reserve accounts.

The Act provides that, upon retirement, members receive a retirement allowance (the
"Retirement Allowance") consisting of a member's annuity that is actuarially equivalent to
the accumulated contributions in the member's annuity account and a county annuity
equal to a (varying) percentage of the member's final salary multiplied by his years of
service. The Act also provides that in addition to the Retirement Allowance a county
retirement board may grant to retired employees insurance or other similar benefits that
the county has granted to other county employees.

On November 30, 2000, the county retirement board of County B (the "Board") passed a
resolution that called for a portion of the assets in the county annuity reserve account of
the County B employee's retirement fund (the "Fund") to be transferred to a separate
medical plan account to be established within the Fund (the "Proposed Transfer"), subject
to the receipt of a favorable ruling by the Internal Revenue Service concerning the tax-
favored treatment of retirees and current County B employees who make contributions to
and receive benefits from the Fund. In accordance with that resolution you request a
ruling that the Proposed Transfer will comply with sections 401(h) and 420 of the Code
and will not cause the Plan to fail to be a qualified plan.

Law

Section 412(c)(2)(A) of the Code provides that for purposes of that section, the value of
the plan's assets shall be determined on the basis of any reasonable actuarial method of
valuation which takes into account fair market value used to determine costs under the
plan.

Section 412(c)(7)(A) of the Code provides that for purposes of paragraph (6), the term "full
funding limitation" means the excess (if any) of -----

(i) the lesser of

M the applicable percentage of current liability (including the expected
increase in current liability due to benefits accruing during the plan
year), or

(I the accrued liability (including normal cost) under the plan
(determined under the entry age normal funding method if such
accrued liability can not be directly calculated under the funding
‘method used for the plan), over
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(i) the lesser of
) the fair market value of the plan's assets, or

(I the value of such assets determined under paragraph (2) of that
section

Section 412(c)(7)(B) of the Code provides that for purposes of subparagraph (D) and
subclause (1) of subparagraph (A)(i), the term "current liability" has the meaning given such
term by subsection (1)(7) (without regard to subparagraphs (C) and (D) thereof) and using
the rate of interest used under subsection (b)(5)(B).

Section 412(h)(3) of the Code provides that that section shall not apply to any
governmental plan (within the meaning of section 414(d)).

Section 420(a)(1) of the Code provides that if there is a qualified transfer of any excess
pension assets of a defined benefit plan (other than a multiemployer plan) to a health
benefits account which is part of such plan, a trust which is part of such plan shall not be
treated as failing to meet the requirements of subsection (a) or (h) of section 401 solely by
reason of such transfer (or any other action authorized under that section).

Section 420(e)(2) of the Code provides that the term “excess pension assets” means the
excess (if any) of

(A) the amount determined under section 412(c)(7)(A)(ii) over
(B) the greater of
()] the amount determined under section 412(c)(7)(A)i), or
(i) 125 percent of current liability (as defined in section 412(c)(7)(B))

The determination under section 420(e)(2) shall be made as of the most recent valuation
date of the plan preceding the qualified transfer.

Analysis

The Plan is a pension plan and thus, subject to the provisions of section 401(h) of the
Code, may establish a separate health benefit account within the Plan. The Plan is not a
multi-employer plan and thus, subject to the provisions of section 420 of the Code, may
transfer assets to such a health benefits account without causing the Plan to be treated as
failing to satisfy the requirements of subsections (a) and (h) of section 401(a) of the Code
solely by reason of such transfer.
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The fact that the Plan is a governmental plan does not bar the Plan from transferring
excess pension assets to a separate health benefits account within the meaning of section
420 of the Code. Multiemployer plans are the only type of defined benefit plans expressly
excluded by statutory language from making section 420 transfers. However, the general
exemption of governmental plans from the requirements of section 412 of the Code
(provided in section 412(h)(3)) does not provide an exemption from the technical
requirements of certain provisions of section 420 that reference subsections of section -
412.

Thus, a governmental plan, in order to comply with the requirements of section 420 of the
Code must determine the amount of available excess assets available for transfer in
accordance with section 420(e)(2) of the Code, and therefore must make the
determinations provided for in sections 412(c)(7)(A)(i), 412(c)(7)(A)ii), and 412(c)(7)(B) of
the Code, notwithstanding the general exclusion of governmental plans from section 412.
The fact that a governmental plan might not perform these calculations in the normal
course of operations does not alter the fact that the meaning of the term “excess pension
assets” for a governmental plan is the amount derived from performing the computations
described in section 420(e)(2).

Therefore the transfer of excess pension assets to a retiree health account (satisfying the
requirements of section 401(h) of the Code) within a qualified governmental plan is
permitted under section 420 of the Code provided that such transfer satisfies the
requirements of section 420, including, as noted above, the requirements of section 420
that reference subsections of section 412 of the Code.

Section 6.03 of Revenue Procedure 2002-4, 2002-1 IRB 127, provides that the Employee
Plans Technical office ordinarily will not issue letter rulings on matters involving a plan’s
qualified status under sections 401 through 420 of the Code and section 4975(e)(7) of the
Code and that matters involving a plan’s qualified status are generally handled by the
Employee Plans Determination program as provided in Rev. Proc. 2003-6 of 2003-1 IRB
191, Rev. Proc 93-19, and Rev. Proc. 93-12.

Therefore, we can not rule as to whether the Proposed Transfer in accordance with the
Board resolution of November 30, 2000, will cause the Plan to fail to meet the
requirements of sections 401(a) of the Code.

This letter is directed only to the taxpayer that requested it. Section 61 10(k)(3) of the Internal
Revenue Code provides that it may not be used or cited by others as precedent.

A copy of this letter is being furnished to your authorized representative pursuant to a
power of attorney (Form 2848) on file.
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If you have any questions on this letter, please contact

Sincerely,

/v/u < /M‘/L/f
James E. Holland, Jr., Manager

Employee Plans Technical



