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Dear :

This is in response to your request for a ruling that the Agreement as described
below is a management contract that meets the requirements of Revenue Procedure
97-13, 1997-1 C.B. 632.

FACTS AND REPRESENTATIONS

The Conduit Borrower is an exempt organization under § 501(c)(3) of the Internal
Revenue Code and borrowed the proceeds of the Bonds from the Issuer to finance the
construction and purchase of the Vessel. The Conduit Borrower has used, and plans to
continue to use, the Vessel during a period of approximately a months each year to
conduct the Expeditions. Until now, the Vessel has not been used in the remaining
period of the year. The Conduit Borrower is proposing to use the Vessel in the
upcoming period of months during which the Vessel would not be in use for the
Expeditions to provide ferry service to the public.

The Conduit Borrower intends to enter into a nonrenewable agreement with the
Manager (the “Agreement”) under which the latter will manage certain operations of the
Vessel to provide this ferry service. The ferry service would operate between Location
1 or Location 2 and Location 3 weekdays from Time 1 to Time 2 and from Time 3 to
Time 4. The term of the Agreement will be for these weekday time periods for
approximately b months, a term which is less than one year. The Conduit Borrower
reserves the right to use the Vessel without the services of the Manager at all other
times.

The Manager will be responsible to provide passenger services, maintain and
clean the Vessel, operate the galley service, purchase needed fuel and supplies,
provide dock and other shore facilities, and pay port and related charges. The Manager
will pay the costs of positioning and repositioning the Vessel between its home port and
State. The Conduit Borrower will supply a licensed captain and up to ¢ back-up crew
members.
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The Manager will collect passenger fees on behalf of the Conduit Borrower and
will retain $d per passenger carried on each one-way trip between Location 1 or
Location 2 and Location 3 as payment for its services. The Manager will collect
receipts from the galley service on behalf of the Conduit Borrower and retain e percent
of the gross revenues from the galley service as payment for its services. The amounts
retained by the Manager are reasonable compensation for the services provided.

The Conduit Borrower will reimburse the Manager for costs incurred by the
Manager in operation of the galley services to the extent those costs are owed to third
parties and do not exceed the remaining receipts from the galley service. These costs
do not include amounts paid to the Manager’s employees as salary or wages. The
Conduit Borrower may reimburse the Manager for the following expenses if paid to third
parties: fuel, shore power, and supplies; port and related charges; and temporary
housing.

None of the voting power of the governing body of the Conduit Borrower is
vested in the Manager, its directors, officers, shareholders or employees. There is no
overlap in board members of the Manager and the Conduit Borrower. The Conduit
Borrower and the Manager are not related parties under 8§ 1.150-1(b) of the Income Tax
Regulations.

LAW AND ANALYSIS

Section 103(a) provides, with certain exceptions, that gross income does not
include interest on any State or local bond. Section 103(b) provides that § 103(a) does
not apply to any private activity bond which is not a qualified bond (within the meaning
of § 141).

Section 141(a) defines “private activity bond” to include any bond issued as part
of an issue that meets the private business use test of § 141(b)(1) and the private
security or payment test of § 141(b)(2). An issue meets the private business use test of
§ 141(b)(1) if more than 10 percent of the proceeds of the issue are to be used for any
private business use.

Section 141(e) provides that the term “qualified bond” includes any private
activity bond if such bond is a qualified 8§ 501(c)(3) bond and meets other specified
requirements.

Section 145(a) provides that a “qualified § 501(c)(3) bond” means any private
activity bond issued as part of an issue if (1) all property which is to be provided by the
net proceeds of the issue is to be owned by a § 501(c)(3) organization or a
governmental unit, and (2) such bond would not be a private activity bond if--
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(A) 8 501(c)(3) organizations were treated as governmental units with
respect to their activities which do not constitute unrelated trades or
businesses, determined by applying § 513(a), and

(B) paragraphs (1) and (2) of § 141(b) were applied by substituting “5
percent” for “10 percent” each place it appears and by substituting “net
proceeds” for “proceeds” each place it appears.

Section 1.145-2(a) of the Income Tax Regulations provides generally that
88 1.141-0 through 1.141-15 apply to § 145(a). Section 1.145-2(b) provides, in part,
that in applying 88 1.141-0 through 1.141-15 to § 145(a), (1) references to
governmental persons include 501(c)(3) organizations with respect to their activities that
do not constitute unrelated trades or businesses under 8 513(a); and (2) references to
“10 percent” and “proceeds” in the context of the private business use test and the
private security and payments test mean “5 percent” and “net proceeds”.

Section 1.141-3(b)(4)(i) provides that, except as provided in § 1.141-3(d), a
management contract with respect to financed property may result in private business
use of that property, based on all the facts and circumstances. A management contract
generally results in private business use of that property if the contract provides for
compensation for services rendered with compensation based, in whole or in part, on a
share of net profits from the operation of the facility. 1d. Section 1.141-3(b)(4)(ii)
defines a management contract as a management, service, or incentive payment
contract between a governmental person and a service provider under which the
service provider provides services involving all, a portion of, or any function of, a facility.

Revenue Procedure 97-13 sets forth conditions under which a management
contract does not result in private business use under 8 141(b). It also applies to
determinations of whether a management contract causes the test in § 145(a)(2)(B) to
be met for qualified 501(c)(3) bonds.

Section 5.01 of Rev. Proc. 97-13 provides that if the requirements of § 5 of this
revenue procedure are satisfied, the management contract does not itself result in
private business use. In addition, the use of financed property, pursuant to a
management contract meeting the requirements of § 5 of this revenue procedure, is not
private business use if that use is functionally related and subordinate to that
management contract and that use is not, in substance, a separate contractual
agreement.

Section 5.02(1) of Rev. Proc. 97-13 provides that the contract must provide for
reasonable compensation for services rendered with no compensation based, in whole
or in part, on a share of net profits from the operation of the facility. Reimbursement of
the service provider for actual and direct expenses paid by the service provider to
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unrelated parties is not by itself treated as compensation.

Section 5.02(2) of Rev. Proc. 97-13 provides for purposes of 88 1.141-3(b)(4)(i)
and this revenue procedure, compensation based on (a) a percentage of gross
revenues (or adjusted gross revenues) of a facility or a percentage of expenses from a
facility, but not both; (b) a capitation fee; or (c) a per-unit fee is generally not considered
to be based on a share of net profits.

Section 5.03 of Rev. Proc. 97-13 provides that the management contract must
be described in § 5.03(1), (2), (3), (4), (5), or (6) of this revenue procedure.

Section 5.03(6) describes percentage of revenue or expense fee arrangements
in certain 2-year contracts: All the compensation for services is based on a percentage
of fees charged or a combination of a per-unit fee and a percentage of revenue or
expense fee. During the start-up period, however, compensation may be based on a
percentage of either gross revenues, adjusted gross revenues, or expenses of a facility.
The term of the contract, including renewal options, must not exceed 2 years. The
contract must be terminable by the qualified user on reasonable notice, without penalty
or cause, at the end of the first year of the contract term. This § 5.03(6) applies only to:
(a) Contracts under which the service provider primarily provides services to third
parties (for example, radiology services to patients); and (b) Management contracts
involving a facility during an initial start-up period for which there have been insufficient
operations to establish a reasonable estimate of the amount of the annual gross
revenues and expenses (for example, a contract for general management services for
the first year of operations).

Section 5.04(1) of Rev. Proc. 97-13 provides that the service provider must not
have any role or relationship with the qualified user that, in effect, substantially limits the
qualified user's ability to exercise its rights, including cancellation rights, under the
contract, based on all the facts and circumstances. Section 5.04(2) provides that this
requirement is satisfied if (a) Not more than 20 percent of the voting power of the
governing body of the qualified user in the aggregate is vested in the service provider
and its directors, officers, shareholders, and employees; (b) Overlapping board
members do not include the chief executive officers of the service provider or its
governing body or the qualified user or its governing body; and (c) The qualified user
and the service provider under the contract are not related parties, as defined in
88 1.150-1(b).

Section 3.06 of Rev. Proc. 97-13 defines per-unit fee as a fee based on a unit of
service provided specified in the contract or otherwise specifically determined by an
independent third party, such as the administrator of the Medicare program, or the
qualified user. For example, a stated dollar amount for each specified medical
procedure performed, a car parked, or passenger mile is a per-unit fee.
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Section 3.07 of Rev. Proc. 97-13 defines qualified user as any state or local
government unit as defined in § 1.103-1 or any instrumentality thereof. The term also
includes a 8§ 501(c)(3) organization if the financed property is not used in an unrelated
trade or business under § 513(A).

We assume for purposes of this ruling that the proposed use of the Vessel is not
an unrelated trade of business within the meaning of § 513(a).

We conclude that the Agreement meets the requirements of § 5 of Rev. Proc.
97-13. The Owner will pay the Manager as compensation for its services a set amount
per passenger ride, i.e., a per-unit fee, plus a percentage of the gross revenues from
the galley service. The compensation of the Manager is not based on a share of net
profits. The Issuer has represented that the compensation to be paid is reasonable
compensation for the services to be provided. The reimbursement of expenses paid by
the Manager to third parties is not considered as compensation to the Manager. Thus,
the requirements of § 5.02 are met.

The requirements of § 5.03 are also met. The Agreement is described in
§ 5.03(6). The compensation is a combination of a per-unit fee and a percentage of
revenues fee. The term of the Agreement is a period shorter than a year. This is the
commencement of a new activity for the Vessel and the Conduit Borrower.

The Agreement meets the requirements of 8§ 5.04 of Rev. Proc. 97-13, as it fits
within the safe harbor provided in § 5.04(2).

CONCLUSION
The Agreement meets the requirements of 8 5 of Rev. Proc. 97-13.

Except as expressly provided herein, no opinion is expressed or implied
concerning the tax consequences of any aspect of any transaction or item discussed or
referenced in this letter. Specifically, no opinion is expressed concerning whether the
proposed use of the Vessel is an unrelated trade or business within the meaning of
§ 513(a), whether interest on the Bonds is excludable from gross income under
8 103(a), or whether the Bonds are qualified 501(c)(3) bonds under § 145.

This ruling is directed only to the taxpayer requesting it. Section 6110(k)(3) of
the Code provides that it may not be used or cited as precedent.

The rulings contained in this letter are based upon information and
representations submitted by the taxpayer and accompanied by a penalty of perjury
statement executed by an appropriate party. While this office has not verified any of
the material submitted in support of the request for rulings, it is subject to verification on
examination.
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In accordance with the power of attorney, a copy of this ruling is being sent to

your authorized representative.

By:

Sincerely,

Assistant Chief Counsel

(Exempt Organizations/Employment
Tax/Government Entities)

Timothy L. Jones

Assistant Branch Chief

Tax Exempt Bond Branch



