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This is in reply to a letter dated November 15, 2000, and subsequent
correspondence, submitted on behalf of Company A by its authorized representative
requesting a ruling concerning whether section 162(m) of the Internal Revenue Code
will apply to options issued when Company A was a private company.

Company A is a limited liability company and is an indirectly wholly-owned
subsidiary of Company B and is a member of Company B’s affiliated group within the
meaning of section 1504 of the Code, without regard to section 1504(b). Company B is
organized and governed by the laws of Country C and its common stock is traded on
Stock Exchange D and its American Depositary Receipts are traded on Stock
Exchange E. Company B is subject to section 12 of the Securities Exchange Act of
1934 (the Exchange Act) and qualifies as a “foreign private issuer” within the meaning
of Rule 3b-4 under the Exchange Act. Company B complies with section 12 of the
Exchange Act by making the appropriate filings required with respect to a foreign
private issuer under sections 13 and 15(d) of the Exchange Act. It has been
represented that as a foreign private issuer, Company B is not subject to the proxy
compensation disclosure requirements under the Exchange Act and is not subject to
section 162(m) of the Code.

Company A pays taxes and deducts compensation paid to various individuals
who are performing services in the United States.

Company A anticipates being converted into a corporation taxable under
subchapter C of the Code and become publicly held in connection with an initial public
offering.
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Company A’s stock option plan was adopted on Date F and is intended to
provide incentives to attract and retain highly competent persons as officers and key
employees of Company A and certain of its affiliates by providing them the opportunity
to acquire shares of Company A. The plan is administered by the compensation
committee of Company A’s board of directors, whose members may not qualify as
outside directors within the meaning of section 1.162-27(e)(3) of the Income Tax
Regulations.

Section 162(a)(1) of the Code allows as a deduction all the ordinary and
necessary expenses paid or incurred during the taxable year in carrying on any trade or
business, including a reasonable allowance for salaries or other compensation for
personal services actually rendered.

Section 162(m)(1) of the Code provides that in the case of any publicly held
corporation, no deduction is allowed for applicable employee remuneration with respect
to any covered employee to the extent that the amount of the remuneration for the
taxable year exceeds $1,000,000.

Section 162(m)(2) of the Code defines “publicly held corporation” as any
corporation issuing any class of common equity securities required to be registered
under section 12 of the Exchange Act.

Section 162(m)(3) of the Code defines “covered employee” as any employee of
the corporation if, as of the close of the taxable year, such employee is the chief
executive officer of the taxpayer or is an individual acting in such capacity, or the total
compensation of such employee for the taxable year is required to be reported to
shareholders under the Exchange Act by reason of such employee being among the
four highest compensated officers for the taxable year (other than the chief executive
officer).

Section 162(m)(4) of the Code defines "applicable employee remuneration”, with
respect to any covered employee for any taxable year, generally as the aggregate
amount allowable as a deduction for the taxable year (determined without regard to
section 162(m)) for remuneration for services performed by the employee (whether or
not during the taxable year). However, pursuant to section 162(m)(4), the term does
not include remuneration payable solely on account of the attainment of one or more
performance goals, but only if--

(i) the performance goals are determined by a compensation committee of
the board of directors of the taxpayer which is comprised of 2 or more
outside directors,

(ii) the material terms under which the remuneration is to be paid,
including the performance goals, are disclosed to shareholders and
approved by a majority of the vote before the payment of the
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remuneration, and

(iif) before any payment of such remuneration, the compensation
committee referred to in clause (i) certifies that the performance goals and
any other material terms were in fact satisfied.

Section 1.162-27(e)(1) of the regulations provides that the deduction limitation of
section 162(m) does not apply to qualified performance-based compensation. Qualified
performance-based compensation is compensation that meets all of the requirements
of paragraphs (2) through (5) of section 1.162-27(e).

Section 1.162-27(e)(2)(vi) of the regulations provides, in part, that compensation
attributable to a stock option is deemed to satisfy the requirements of section 1.162-
27(e)(2) if the grant is made by the compensation committee; the plan under which the
option is granted states the maximum number of shares with respect to which options
may be granted during a specified period to any employee; and the amount of
compensation the employee could receive is based solely on an increase in the value
of the stock after the date of the grant. Thus, any compensation paid pursuant to a
stock option grant with an exercise price of less than the fair market value of the stock
at the date of the grant would not be performance-based compensation under section
1.162-27(e)(2).

Section 1.162-27(f)(1) of the regulations provides that, in the case of a
corporation that was not a publicly held corporation and then becomes a publicly held
corporation, the deduction limit does not apply to any remuneration paid pursuant to a
compensation plan or agreement that existed during the period in which the corporation
was not publicly held. However, in the case of such corporation that becomes publicly
held in connection with an initial public offering, this relief applies only to the extent that
the prospectus accompanying the initial public offering disclosed information
concerning those plans or agreements that satisfied all applicable securities laws then
in effect. In accordance with section 1.162-27(c)(1)(ii) of the regulations, a corporation
that is a member of an affiliated group that includes a publicly held corporation is
considered publicly held and, therefore, cannot rely on paragraph (f)(1).

Section 1.162-27(f)(2) of the regulations provides that paragraph (f)(1)
may be relied upon until the earliest of one of the four following events: (i) the expiration
of the plan or agreement; (ii) the material modification of the plan or agreement, within
the meaning of section 1.162-27(h)(1)(iii) of the regulations; (iii) the issuance of all
employer stock and other compensation that has been allocated under the plan; or (iv)
the first meeting of the shareholders at which directors are to be elected that occurs
after the close of the third calendar year in which the initial public offering occurs or, in
the case of a privately held corporation that becomes publicly held without an initial
public offering, the first calendar year following the calendar year in which the
corporation becomes publicly held.
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Because the Company B affiliated group was not subject to section
162(m) of the Code, Company A is entitled to the transition relief afforded in section
1.162-27(f)(1). Therefore, based on the facts as outlined above, we rule that in the
event Company A becomes publicly held in connection with an initial public offering, the
deduction limit of section 162(m) will not apply to any options granted to its (or its
affiliates’) employees pursuant to the plan prior to the earliest to occur of the four
events specified in section 1.162-27(f)(2) of the regulations after the initial public
offering (including any options granted pursuant to the plan prior to the initial public
offering).

This ruling is directed only to the taxpayer who requested it. Section
6110(j)(3) of the Code provides that it may not be used or cited as precedent. Except
as specifically ruled above, no opinion is expressed as to the federal tax consequences
of the transaction described above under any other provisions of the Code.

Sincerely yours,
ROBERT B. MISNER
Assistant Chief, Executive
Compensation Branch
Office of Division Counsel/
Associate Chief Counsel
(Tax Exempt and Government
Entities)
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Copy for section 6110 purposes



