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Dear :

This responds to your October 2, 2000 request for a ruling on certain Federal
income tax consequences of completed and proposed transactions.  The information
submitted is summarized below.

Parent, a Country W corporation, wholly owns Sub 1 and Sub 2, each of whom
are State X corporations.  Sub 1 was organized solely for the purpose of being the
acquiring corporation in the transaction described below.  

On Date Y Sub 1 and  Target, a State X corporation, entered into a merger
agreement pursuant to which Target will merge with and into Sub 1 in exchange for
Parent stock and cash (“the Merger”).  The transaction was consummated on Date Z.

For what are represented to be valid business reasons, Parent proposes to
transfer all of its Sub 1 stock to Sub 2 (the “Transfer”).  

Parent has made the following representations regarding the transaction:

(a) To the best of Parent’s knowledge and belief, but for the effect of the
proposed transaction, the Merger qualifies as a reorganization under 
§ 368(a)(1)(A) by reason of § 368(a)(2)(D) of the Code.

(b) To the best of taxpayer’s knowledge and belief, the proposed Transfer will
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qualify as a transfer to a controlled corporation under § 351(a) of the Code.

Section 3.01(29) of Rev. Proc. 2001-3, 2001-1 I.R.B. 111, 114 provides that the
Internal Revenue Service will not rule on the qualification of a transaction as a
reorganization under § 368(a)(1)(A) by reason of § 368(a)(2)(D).  Although Rev. Proc.
2001-3 provides a general no-rule policy concerning § 368(a)(1)(A), the Service will rule
on collateral issues where the consequences of qualification are not adequately
addressed by a statute, regulation, decision of the Supreme Court, tax treaty, revenue
ruling, revenue procedure, notice or other authority published in the Internal Revenue
Bulletin.  

Based solely on the information submitted and the representations set forth
above, we rule as follows: 

(1) The post-merger contribution by Parent of its Sub 1 stock to Sub 2 will not
preclude the Merger from qualifying as a reorganization under § 368(a)(1)(A) by
reason of § 368(a)(2)(D).

No opinion is expressed about the tax treatment of the proposed transaction
under other provisions of the Code and regulations or about the tax treatment of any
conditions existing at the time of, or effects resulting from, the proposed transaction that
are not directly covered by the above rulings.  Specifically, no opinion is expressed as
to whether the Merger satisfies the requirements under §§ 368(a)(1)(A) and
368(a)(2)(D) or whether the Transfer qualifies under § 351(a).

This ruling letter is directed only to the taxpayer that requested it.  Section
6110(k)(3) provides that it may not be used or cited as precedent.

Each taxpayer involved in the proposed transaction should attach a copy of this
letter to the taxpayer’s federal income tax return for the taxable year in which the
proposed transaction is completed.     

     Sincerely,
Associate Chief Counsel (Corporate)

By:  Gerald B. Fleming
Senior Technician Reviewer, Branch 2


