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June 29, 2000.
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Sub =                                         

date a =                      

year b =                

year c =         

                              

This is in reply to a request for rulings concerning the deduction limitation of
section 162(m) of the Internal Revenue Code.  The facts, as presented by Target, are
as follows.

On date a,  Target and Acquiring announced a merger whereby a wholly-owned
subsidiary of Acquiring will merge with and into Target, so that immediately after the
merger Target will be a wholly-owned subsidiary of Acquiring.  Target shareholders will
become shareholders of Acquiring at the completion of the merger.  Target represents
that the merger is structured to qualify as a reorganization pursuant to section
368(a)(1)(A) of the Internal Revenue Code.  It is further represented that the transaction
will be treated as a "pooling of interest" for GAAP purposes. 
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All of the companies involved are on the accrual method of accounting.  Target’s
taxable year is the calendar year and it’s final separate consolidated tax year will end on
the date of the merger.  Acquiring’s taxable year is the calendar year also.

Sub is a direct, wholly-owned subsidiary of Acquiring which was incorporated for 
the sole purpose of effecting the merger with and into Target.  It engages in no other
business.

According to Target, it will not be required to file any reports or statements with
the Securities Exchange Commission (SEC) that disclose executive compensation for
Target’s short year that ends with the merger.  Target further contends that for the year
of the merger, because it will not have publicly-traded equity securities after the merger,
it will not file a "Summary Compensation Table" disclosing the compensation of Target’s 
CEO and Target’s four highest paid officers for the short year ending with the merger.

Target contends that there are Target executives who are expected to continue
to serve as executives of the post-merger combined company and who may be
included in the year b "Summary Compensation Table" to be filed by Acquiring.  The
compensation paid by Target to these executives will not be counted or reported in the
filing by Acquiring.  The compensation paid and deducted by Target in its short year
ending with the merger will never be reported on a "Summary Compensation Table"
filed either by Acquiring or Target. 

Certain of the corporate officers of Target have resigned in year c, or may resign
in a later year as employees; others may resign their positions as officers and all of their
duties as officers in a later year.  Those individuals who resign their positions as officers
may continue to perform services as consultants to Target, or as employees of
Acquiring or another company in the Acquiring controlled group for the remainder of the
year of resignation and possibly in future years.  Resignation from their positions as
officers does not necessarily equate to separation from service as consultants or
employees.  These officers may, in addition, be listed pursuant to the executive
compensation disclosure rules under the Securities Exchange Act of 1934 as chief
executive officer or one of the highest compensated officers for the year of resignation. 

Section 162(a)(1) of the Code allows as a deduction all the ordinary and
necessary expenses paid or incurred during the taxable year in carrying on any trade or
business, including a reasonable allowance for salaries or other compensation for
personal services actually rendered.  

Section 162(m)(1) of the Code provides that in the case of any publicly held
corporation, no deduction is allowed for applicable employee remuneration with respect
to any covered employee to the extent that the amount of the remuneration for the
taxable year exceeds $1,000,000.
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Section 162(m)(3) of the Code defines "covered employee" to mean any
employee of the taxpayer if as of the close of the taxable year, such employee is the
chief executive officer of the taxpayer or is an individual acting in such capacity, or the
total compensation of such employee for the taxable year is required to be reported to
shareholders under the Securities Exchange Act of 1934 by reason of such employee
being among the 4 highest compensated officers for the taxable year (other than the
chief executive officer).

Section 1.162-27(c)(2) of the Income Tax Regulations provides the general rule
for who is a covered employee.  Under the regulations, a covered employee means any
individual who, on the last day of the taxable year, is (A) the chief executive officer of
the corporation or is acting in such capacity; or (B) among the four highest
compensated officers (other than the chief executive officer).  Whether an individual is
the chief executive officer or one of the four highest compensated officers is determined
pursuant to the executive compensation disclosure rules under the Exchange Act.  

In the notice of proposed rulemaking containing the proposed regulations under
section 162(m), the preamble contains the following language concerning the
identification of "covered employee":

The regulations clarify which employees are "covered employees" for purposes
of section 162(m).  The legislative history to section 162(m) provides that
"covered employees" are defined by reference to the SEC rules governing
executive compensation disclosure under the Exchange Act.  Under the
regulations, an individual generally is a "covered employee" if the individual’s
compensation is reported on the "summary compensation table" under the 
SEC’s executive compensation disclosure rules, as set forth in Item 402 of
Regulation S-K, 17 CFR 229.402, under the Exchange Act.  However, the
regulations specifically provide that, in order to be a "covered employee" for
section 162(m) purposes, an individual must be employed as an executive officer
on the last day of the taxable year.  Thus, only those employees who appear on
the "summary compensation table" and who are also employed on the last day
of the taxable year are "covered employees."

Therefore, based on the facts as outlined above, we rule as follows:

1. Assuming that no summary compensation table is required to be filed by
Target with the SEC for the merger year, for purposes of section 162(m)
of the Code, Target’s officers will not be "covered employees" with respect
to the merger year.

2.  For purposes of section 162(m) of the Code, officers of Target and
Acquiring will not be "covered employees" with respect to any year of
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resignation if they have resigned their employment or positions as officers
before the last day of that year with no intent to resume their duties as
officers at any time in the foreseeable  future.  Accordingly, no
compensation paid to these officers with respect to the year of resignation
will be subject to the section 162(m) deduction limitation.

This ruling is directed only to the taxpayer who requested it.  Section 6110(j)(3)
of the Code provides that it may not be used or cited as precedent.  Except as
specifically ruled above, no opinion is expressed as to the federal tax consequences of
the transaction described above under any other provisions of the Code.  

                                                                                 Sincerely yours,

                                                                                 _________________________
                                                                                 ROBERT B. MISNER
                                                                                 Assistant Chief, Executive
                                                                                  Compensation Branch 
                                                                                 Office of Division Counsel/
                                                                                  Associate Chief Counsel
                                                                                   (Tax Exempt and Government
                                                                                   Entities)

Enclosure:
    Copy for section 6110 purposes


