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MEMORANDUM FOR District Counsel,                                                              
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FROM: Chief, Branch 7, Office of Associate Chief Counsel
(Employee Benefits and Exempt Organizations)

SUBJECT:                     
Request for Nondocketed Significant Advice Review

LEGEND:

TP   =                                                                                                                 
Plan =                                                                                    

Pursuant to your request, we have reviewed your memorandum, dated
January 15, 1999, to                           EP Group Manager, regarding the Plan.  As
mentioned in a conversation on February 1, 1999, between Robert Walsh of this
office and                                 of your office, we agree with your primary
conclusion in that memorandum that the one percent Basic Contribution provided
for in the Plan is neither an elective contribution nor a qualified nonelective
contribution but rather a mandatory employee contribution.  Further, we also agree
with your conclusion that the one percent Basic Contribution cannot be used in
running the ADP test but should instead be applied to the ACP test.

We are concerned, however, with respect to your second conclusion stated
at the bottom of page 4 of your memorandum.  You state that the terms of the Plan
do not require all employees to make the one percent Basic Contribution but rather
only  all participants.  Thus, you conclude that TP has failed to follow the terms of
its Plan by requiring all employees to make the one percent contribution.  In support
of this position, you state that the Plan does not require all employees to become
participants upon hiring.  You note, to the contrary, that the Plan imposes a one
year of service requirement on employees to become eligible to participate in the
Plan, except for the Salary Investment Account feature. 
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Notwithstanding the above, however, we believe that the Plan can be
reasonably construed to provide that all employees must make the one percent
contribution.  As you properly noted,  section 2.1 of the Plan provides a one year of
service requirement for eligibility under the Plan but creates an exception for the
Salary Investment Account feature.  As to the Salary Investment Account feature,
“each Employee shall become eligible to participate in the Salary Investment
Account features of the Plan upon becoming an Employee, and the term
‘Participant’ shall apply to an Employee with less than one (1) year of Service only
to the extent of such participation.”  In turn, the Salary Investment Account is
defined by section 1.36 as the account maintained to record contributions made
pursuant to a Compensation reduction agreement described in section 3.1(d).   
Section 3.1(d) provides for a cash or deferred arrangement of up to fifteen percent
of a participant’s compensation. Under sections 3.1(a) and (b), the Compensation
reduction agreement also applies to the one percent contribution required by TP.  
In short, it does not appear that the one year of service requirement applies to the
one percent Basic Contribution.  Rather, the service requirement appears to apply
to other employer contributions such as the profit sharing contribution made under
section 3.2.  

Alternatively, it may be argued that the above sections require the employee
to make an election in order to become a “Participant” in the Salary Investment
Account.  Section 3.1(c) states, however,  that in the event “a Participant fails to
make an election as to the amount of his Basic Contribution, such Participant shall
be deemed to have agreed to a two percent (2%) Compensation reduction under
the provisions of Section 3.1(a)....”  Accordingly, we believe that the Plan can be
reasonably construed as requiring a one percent Basic Contribution to the Salary
Investment Account  by all employees.  In effect, all of the employees are required
to be participants in the Account since, if they fail to make an appropriate election,
the election will be deemed to be made.  Such a construction is consistent with the
Summary Plan Description and the operation of the Plan.

Notwithstanding the above, we also believe that TP may have violated the
terms of the Plan in another respect.  Section 3.3 of the Plan provides that the
Actual Deferral Percentage shall mean the ratio of the sum of elective deferrals and
“Qualified Employer Deferral Contributions”  to the participant’s compensation.  The
term “Qualified Employer Deferral Contributions” means Qualified Nonelective
Contributions (QNECs) and Qualified Matching Contributions.  TP contends that the
one percent Basic Contribution is a QNEC and thus may be used in the ADP test. 
Section 3.3(l) of the Plan defines a QNEC, in part,  as a contribution made by TP. 
As your memorandum establishes, however, the one percent Basic Contribution is
an employee contribution and not an employer contribution.  Accordingly, the terms
of the Plan suggest that the one percent Basic Contribution could not be used in
running the ADP test but it appears that TP did so.
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In sum, we agree that the terms of the Plan may have been violated in
operation, but for a different reason than the one specified in your memorandum.

If you have any questions regarding either this memorandum or our views in
general with respect to your memorandum, please contact Individual B  at 202-622-
6090.

    


