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Dear                     

This is in response to a request for ruling under section 162(m) of the Internal
Revenue Code regarding the number of covered employees when a publicly held
corporation has co-chief executive officers.

On date, the Company, which is the result of a merger between X and Y,
appointed a and b as co-chief executive officers of the Company, to serve in such
capacities after the completion of the merger which occurred shortly thereafter.

The Company intends to adopt a new Executive Performance Compensation
Plan (the Plan) with the specific purpose of complying with section 162(m) of the Code
and the underlying regulations.  The Plan will be drafted with the specific intent to
comply with section 1.162-27(e) of the Income Tax Regulations.  The Plan will provide
certain performance-based criteria for determining the maximum amount of bonus
compensation payable to “covered employees” as defined in section 162(m)(3) and the
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underlying regulations.  The Plan will be timely established by the Company’s
“compensation committee” to comply with section 1.162-27(e)(2)(i) and will be included
in the Company’s proxy to be voted upon by its shareholders, as required by section
1.162-27(e)(4), at the next annual meeting of the Company’s shareholders.

Section 162(m)(3) of the Code defines a “covered employee” as any employee
of the taxpayer if (A) as of the close of the taxable year, such employee is the chief
executive officer of the taxpayer or is an individual acting in such capacity, or (B) the
total compensation of such employee for the taxable year is required to be reported to
shareholders under the Securities Exchange Act of 1934 by reason of such employee
being among the four highest compensated officers for the taxable year (other than the
chief executive officer).

Section 1.162-27(c)(2)(i) of the regulations defines a “covered employee” for
section 162(m) purposes as “any individual who, on the last day of the taxable year, is
(A) the chief executive officer of the corporation or is acting in such capacity; or (B)
among the four highest compensated officers (other than the chief executive officer).”

Section 1.162-27(c)(2)(ii) of the regulations provides that whether an individual is
the chief executive officer described in section 1.162-27(c)(2)(i)(A) or an officer
described in section 1.162-27(c)(2)(i)(B) is determined pursuant to the executive
compensation disclosure rules under the Exchange Act.

Item 402(a)(2) and (3) of Regulation S-K, as promulgated by the Securities and
Exchange Commission, provides, in part, as follows:

(2) All Compensation Covered.  This item requires clear, concise and
understandable disclosure of all plan and non-plan compensation awarded to,
earned by, or paid to the named executive officers designated under paragraph
(a)(3) of this item,. . . .

(3) Persons Covered.  Disclosure shall be provided pursuant to this item for each
of the following (the “named executive officers”):

(i) All individuals serving as the registrant’s chief executive officer or acting in a
similar capacity during the last completed fiscal year (“CEO”), regardless of
compensation level;

(ii) The registrant’s four most highly compensated executive officers other than
the CEO who were serving as executive officers at the end of the last completed
fiscal year; and 

(iii) Up to two additional individuals for whom disclosures would have been
provided pursuant to paragraph (a)(3)(ii) of this item but for the fact that the
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individual was not serving as an executive officer of the registrant at the end of
the last completed fiscal year.

Instructions to Item(a)(3).  1.  Determination of Most Highly
Compensated Executive Officers.  The determination as to which
executive officers are most highly compensated shall be made by
reference to total annual salary and bonus for the last completed fiscal
year (as required to be disclosed pursuant to paragraph (b)(2)(iii)(A) and
(B) of this item), but including the dollar value of salary or bonus amounts
forgone pursuant to Instruction 3 to paragraph (b)(2)(iii)(A) and (B) of this
item: Provided, however, That no disclosure need be provided for any
executive officer, other than the CEO, whose total annual salary and
bonus, as so determined does not exceed $100,000.

Thus, under Item 402(a)(3), disclosure could be required in this case, for SEC
purposes, of up to eight persons: Both a and b because they will have served as the
Company’s CEO; the four “most highly compensated executive officers”; and the two
additional individuals described in paragraphs (a)(3)(iii) of Item 402.  However, this list
must be pared down to five individuals for deduction-disallowance purposes under
section 162(m) of the Code: One CEO, because the term “chief executive officer” is
stated in the singular in both section 162(m)(3)(A) and section 1.162-27(c)(2)(i)(A) of
the regulations; and the four highest compensated officers under the provisions of
sections 162(m)(3)(B) and 1.162-27(c)(2)(i)(B).

Because nowhere in the legislative history is it indicated that Congress
contemplated a situation wherein a company would have co-CEOs, we must select a
method for determining which of the Company’s executives should be “covered
employees” that most closely follows the provisions of section 162(m) of the Code. 
Accordingly, we rule as follows:

1.  Whichever co-chief executive officer, either a or b, who is the more highly
compensated using the method set out in Instructions to Item (a)(3) will be a “covered
employee” under section 162(m)(3)(A) of the Code.

2.  Whichever co-executive officer, either a or b, who is not more highly
compensated using the method set out in Instructions to Item (a)(3) will be a “covered
employee” under section 162(m)(3)(B) if that co-CEO’s compensation is among the four
highest compensated officers other than the CEO. 

Except as specifically ruled on above, no opinion is expressed as to the
consequences of the transaction described above under any other provisions of the
Code.

This ruling is directed only to the taxpayer(s) requesting it.  Section 6110(j)(3) of
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the Code provides that it may not be used or cited as precedent.  The Company should
attach a copy of this ruling to the next federal income tax return it files.

In accordance with the Power of Attorney on file with this office, a copy of this
letter is being sent to your authorized representative.

Sincerely,

Robert Misner
Assistant Chief, Branch 4

                                                                      Associate Chief Counsel
                                                                      (Employee Benefits and 
                                                                          Exempt Organizations)
                                                                      

 
                                                                                                                                            
                                                                                                                                            
                                                                                                                                            
                                               


