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Thisrespondsto your letter of May 22, 1998, as supplemented by your letter of
September 24, 1998. Y ou request aruling that premiums received by Taxpayer A and Taxpayer
B on policies of reinsurance of United States risks are exempt from the insurance excise tax
imposed by section 4371 of the Internal Revenue Code of 1986.

The Ruling contained in this letter is predicated upon facts and representations submitted
by, or on behalf of, Taxpayers A and B and were accompanied by a penalty of perjury statement
executed by the appropriate party. This office has not verified any of the material submitted in
support of thisrequest for rulings. Verification may be required as a part of the audit process.

A and B are both incorporated under the laws of Country X, have their home offices
located within Country X and have each been in business for more than 75 years. A isthe
beneficial owner of 100 percent of the shares of B. Both companies represent that they are
entitled to benefits under the United States - X Income Tax Convention.

Pursuant to Article 2(b) of the Treaty, the United States excise tax on premiums paid to
foreign insurersis a covered tax but only to the extent that the risks covered by such premiums
are not reinsured with a person who is not entitled to the benefits of the Treaty or the benefits of
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another treaty with similar provisions.

Article 22 of the Treaty establishes the limitations that determine whether aresident of
one of the contracting states is a person entitled to benefits under the Treaty. Pursuant to Article
22(1)(e)(i), A claimsthat it is entitled to the benefits of the Treaty as a resident company "whose
principal class of sharesis primarily and regularly traded on arecognized stock exchange."
Under Article 22(1)(e)(ii), B claimsthat it is entitled to the benefits of the Treaty sinceitisa
resident company whose shares are predominantly owned by a company that qualifies for
benefits under Article 22(1)(e)(i) on the basis that the shares of the parent company are primarily
and regularly traded on arecognized stock exchange.

A had asingle class of stock consisting of "n" outstanding shares during the year 1997.
Consequently, A meets the "principal class of shares" requirement. A’s single class of stock was
traded on S Exchange, which is an exchange located in X and pursuant to Article 22(7)(1)(a)(i) is
a recognized stock exchange for purposes of the Treaty. The Treaty does not define the term
"regularly traded" but Article 3(2) of the Treaty specifies that in the absence of a Treaty
definition, the term is to be interpreted under U.S. domestic law since the United States is the
state from which benefits are being sought. Further, under domestic law, the term is understood
to have the same meaning it has in Treas. Reg. 81.884-5(d)(4)(i)(B) relating to the branch profits
provisions.

Treas. Reg. 81.884-5(d)(4)(i)(B) provides a two prong test to determine whether a stock
is "regularly traded:" (1) The shares must trade in more thammenimis amount on at least 60
days during the year, and (2) The aggregate number of shares traded during the year must equal
at least 10 percent of the outstanding stock. A has only one class of shares and during 1997, A
represents that the aggregate number of shares traded was in excess of 110 percent of the
outstanding shares. Additionally, A represents that over 80,000 shares per day were traded on
the 60 largest trading days during 1997.

Thus, based on the information submitted by Taxpayer A, the shares of the company are
"primarily and regularly traded on a recognized stock exchange" and A is therefore entitled to the
benefits of the Treaty. Based on the information submitted on behalf of Taxpayer B, all of the
shares of B are beneficially owned by A and inasmuch as A is qualified to receive Treaty
benefits, B is also qualified to receive Treaty benefits pursuant to Article 22(1)(e)(ii) of the
Treaty.

Pursuant to paragraphs (8)(a) of the enclosed Closing Agreements, the liabilities of both
Taxpayers A and B for Federal Excise Tax, as agreed upon, including liability resulting from
reinsurance of U.S. risks with persons not entitled to exemption under the Treaty or another
convention, will commence May 22, 1998, the date of Taxpayers’ ruling request. The letters of
credit required by paragraphs (5)(a) of the respective Closing Agreements, each in the amount of
$75,000, must be in effect within 30 days of the date the Agreements are signed on behalf of the
Commissioner.
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Any person otherwise required to remit the Federal excise tax on foreign insurance or
reinsurance policiesissued by either A or B pursuant to section 46.4371-1(a) of the Excise Tax
Regulations may rely upon a copy of this|etter and/or an executed copy of the appropriate
Closing Agreement as authority that they may consider premiums paid to you on and after
May 22, 1998, as exempt under the United States-X Income Tax Convention from the federal
excise tax.

This ruling does not address the issues of whether taxpayer is an insurance company or
whether premiums paid to taxpayer are deductible under section 162 of the Internal Revenue
Code or any other issue on which there is no explicit holding.

Thisruling is directed only to the taxpayer(s) requesting it. Section 6110(k)(3) of the
Code provides that it may not be used or cited as precedent.

Sincerely,

W. Edward Williams
Senior Technical Reviewer
Branch 1

Associate Chief Counsel
(International)

€c.

Enclosures:
Copy of approved Closing Agreement
Copy for section 6110 purposes



